+1

Ostoskorisi on tyhjä.

Näin säästät ohjaamalla asuntosi LVI-laitteita sähkön hinnalla!

Pörssisähkön hinnan mukaan tapahtuva kodin lämmityksen, ilmastoinnin ja jäähdytyksen ohjaus on todella helppo toteuttaa Cozify-järjestelmällä. Kaikkia meidän keskittimiin liitettyjä laitteita voidaan ohjata sähkön hinnan mukaan yksinkertaisilla säännöillä ja omien mieltymysten mukaan.

Case: Pankkiharju

Mökissämme Lappeenrannassa on helppokäyttöinen Kotona/Poissa-tiloihin perustuva Cozify-järjestelmä, jota ohjataan IoS- tai Android-sovelluskaupasta ilmaiseksi ladattavalla Cozify-mobiiliappiksella.

Cozify ohjaa ilmalämpöpumppua ja lämminvesivaraajaa sähkön hinnan mukaan. Muita järjestelmäämme liitettyjä ovat: Nauhoittava kamera- ja murtovalvontajärjestelmä, vesivuotovahdit, savuilmaisimet, Sonos-äänijärjestelmä ja muutamien valaisimien ohjaus.

Sähkön hinnan perusteella tapahtuva ohjaus

Ollessamme kotona ilmalämpöpumppu ylilämmittää maksimissaan viiden halvimman tunnin ajan mökkiä ja loput tunnit pitää sen pois päältä, ellei mökin lämpötila laske alle 14 asteen.

Vastaavasti vanha pistorasiaan kytketty lämminvesivarajamme lataa saman tyylisesti itsensä halvoilla tunneilla ja muuten on pois päältä.Järeämmän suoraan sähkökeskukseen kaapeloidun kolmivaihevaraajan saa liitettyä Cozify-järjestelmään ja sähkön hinnan perusteella tapahtuvaan ohjaukseen paikallisen sähköasentajan avulla.

Matalaenergiatila

Poissa ollessamme nappia painamalla Cozify ZEN -älyhub siirtää ilmalämpöpumppumme alhaisen lämpötilan ohjaukselle 10 asteeseen ja kytkee lämminvesivaraajan pois päältä.

Ohjaussääntöjä ja -rajoja on helppo muuttaa mobiiliappiksesta itselleen sopivaksi.

Pohdinnat

Nyt kun järjestelmä on ollut minulla testissä kuukauden, aion vaihtaa pörssisähköön heti kun vain on mahdollista. Tällä hetkellä meillä on kiinteähintainen sopimus ja emme pääse suoraan hyötymään sähkön hinnan perusteella tapahtuvasta ohjauksesta.

Joskus sähkön hinnan perusteella tapahtuva ohjaus aiheuttaa pientä epämukavuutta rahaa säästäessä ja oikein toimiessaan. Mökkini viilenee kovilla pakkasilla helposti määritellylle alarajalle tai lämminvesivaraaja alkaa jossain vaiheessa antamaan haaleaa vettä kuuman sijaan. Mobiiliappiksesta on kuitenkin helppo hetkellisesti kytkeä sähkön hinnan perusteinen ohjaus pois päältä.

Meille tärkeimmät Cozify-järjestelmän ominaisuudet liittyvät ehdottomasti etävalvontaan ja raportointiin. Voimme aina vilkaista joko mobiiliappista tai selainkäyttöliittymästä, miten keskellä ei mitään olevalla mökillämme menee. Muutamat kerrat olen liian tiukaksi viritetyssä energiasäästössäni saanut ilmoituksen varaajan alla, lattialla olevalta vesivuotovahdiltani, että siellä on liian kylmä. Sitten olen vain etänä muuttanut säännöstöä hieman löysemmäksi.

Nyt oikeat säädöt ovat löytyneet.

Lopuksi

Jos sähkön hinnan mukaan tapahtuva laitteiden ohjaus ja energian säästö kiinnostaa, niin vilkaisepa kotisivumme tai ota yhteyttä suoraan joko minuun tai tekniseen tukeemme.

Voimme pienellä lisähinnalla postittaa sinulle valmiiksi konfiguroidun järjestelmän, jossa on mukana esimerkiksi mökkiisi Cozify ION ja muutama ohjattava pistorasia, lämpötila- ja kosteusmittaus, sekä ilmalämpöpumpun ohjaus valmiiksi konfiguroituna Plug&Play-tyyliin.

Tällöin sinun ei tarvitse kuin laittaa Cozify ION ja tarvittavat laitteet sähköihin ja järjestelmä toimii!

Asko Määttä
Cozify, Head of Sales


2 Kommenttia

Noin se menee! Muutaman vuoden kokemuksella oleellinen seurattava tuki tulee kosteusprosentista sillä sen merkitys on yllättävän suuri kun se suhteutetaan lämpötiloihin. Hormi ja lämmittämättömät tilat eritoten. 12v laitteistot kuten wifi-pistorasian kautta ohjattavat tietokoneiden tuulettimet ovat ilman ja kosteuden hallinnsssa halpa äänetön ratkaisu! Hälytys kannattaa ohjelmoida kaikkiin laitteisiin alustapitäen niin muutosten organisointi ohjauksiin tapahtuu kuin itsestään! ÄLÄ UNOHDA ULKOILMAN suhtauttamista kosteus/lömpötilaan – tuulimittari olisi plussaa kameroita unohtamatta.

Julkaisija Jouko Kääriäinen September 27, 2023

Erittäin mielenkiintoinen juttu! Tuollaista pientä vesivaraajaa (kuten meilläkin) ei pitäisi kytkeä pois päältä, sillä silloin piilee Legionella-virus vaara. Ei saisi varaajan lämpö mennä alle 55 asteen, kertovat asiantuntijat. Jos lämmön kytkee pois, pitäisi varaaja ja järjestelmä aina tyhjentää. Eri juttu lienee sellainen iso varaaja, jossa lämpö säilyy pitempään ja on muutenkin varattu vaikka 60-70 asteeseen halvan sähkön aikana. Siksihän sitä sanotaan varaajaksi :o)

Julkaisija Juha Wederhorn September 27, 2023

Lähetä kommentti!