+1

Ostoskori on tyhjä

Tilaa uutiskirje

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka Cozify toimii?

Cozify Hubin avulla voit automatisoida eri laitevalmistajien langattomat älylaitteet yhdeksi, saumattomaksi kokonaisuudeksi. Laitteiden hallinta, kuten valojen, pistorasiaohjaimien ja muusiikin kytkeminen päälle ja pois päältä tehdään erittäin helppokäyttöisen Cozify applikaation avulla. Voit tehdä sääntöjä parantaaksesi kokonaisuutta, esimerkiksi asettamalla valot syttymään automaattisesti kun astut huoneeseen. Tai teemojen avulla linkittää yhteen monimutkaisempia käyttötapauksia, kuten laita valot päälle, soita musiikkia ja laita tuuletin päälle aamulla kello 7:30.

Käytössäsi ovat monipuoliset ajastukset ja etäkäyttö. Voit myös antaa vieraillesi rajoitetun oikeuden käyttää kotisi laitteita.

Takaisin ylös

Onko asentaminen vaikeaa?

Asennus on tehty erittäin helpoksi. Virta päälle, avaa Cozify applikaatio ja seuraa ohjeita. Seuraava vaihe on oman käyttäjätunnuksen luominen sähköpostissa välitetyn aktivointikoodin avulla. Laitteiden tunnistaminen kotisi verkosta hoidetaan nappia painamalla.

Takaisin ylös

Tarvitsenko sähköasentajan apua?

Et tarvitse. Kaikki Cozifyn tukemat laitteet voi asentaa itse. Perustiedot riittävät. Teknistä osaamiseta ei tarvita.

Takaisin ylös

Mitä mobiililaitteita tuette?

Cozify applikaatio toimii seuraavissa ja niitä uudemmissa käyttöjärjestelmäversioissa: iOS 6.0, Android 4.0 ja Windows Phone 8.1.

Takaisin ylös

Tarvitsenko laitevalmistajan gatewayn, bridgen tai hubin?

Et tarvitse. Cozify Hub keskustelee laitteiden kanssa suoraan. Esimerkiksi Philips Hue Bridge tai Osram Lightify Gateway jäävät tarpeettomiksi.

Takaisin ylös

Mitä kaikkea voin tehdä valoilla?

Valojen värin, kirkkauden ja lämpötilan säätäminen onnistuu erittäin helposti. Halutut arvot voi tallettaa teemoihin ja sääntöihin myöhempää käyttöä varten. Voit ryhmitellä valot sopiviksi kokonaisuuksiksi. Keittiön, olohuoneen tai makuuhuoneen valot saat halutessasi yhden painikkeen taakse. Valoja voi ryhmityksen jälkeen ohjata kokonaisuutena. Valoja ohjataan helppokäyttöisen Cozify appiksen, ajastuksen tai esimerkiksi liikkeen mukaan.

Takaisin ylös

Kuinka resetoin Osram Lightify lamput?

Osram Lightify lamput resetoidaan laittamalla lamppu päälle viideksi sekunniksi ja pitämällä lamppua pois päältä tämän jälkeen viisi sekuntia. Toimenpide toistetaan yhteensä viisi kertaa. Kun resetointi on valmis, käy lamppu kerran lyhyesti pois päältä.

Takaisin ylös

Mitä kaikkea voin tehdä Sonos-kaiuttimilla?

Sonos-kaiuttimet toistavat lähes mitä vain. Spotify- ja Deezer- palveluiden tarjonta on ulottuvillasi koko runsaudessaan. Musiikkia, tuhansia radiokanavia, satojatuhansia podcasteja, lista on loputon. Sonos vaatii virhajohdon, mutta muuten musiikin soittaminen hoituu langattoman verkon yli. Huom, älypuhelimen tai tabletin ei tarvitse olla kaiuttimen vieressä kun kuuntelet musiikkia. Sonos-kaiutin hakee musiikin suoraan verkon yli. Voit ajastaa musiikin soittamisen käynnistymään haluamaasi kellonaikaan. Tai liikkeestä kun astut huoneeseen. Sonos on toteuttanut oman applikaation iOS ja Android laitteille. Cozify Hubin kautta pystyt ohjaamaan Sonos-kaiuttimia myös Windows Phone puhelimilla.

Takaisin ylös

Mitä kaikkea voin tehdä Nyce tai Belkin Wemo liiketunnistimilla?

Liiketunnistimen avulla voit ohjata valoja, etäohjattavia pistorasioita sekä langattomia kaiuttimia. Saat valot ja laitteet automaattisesti päälle, kun astut huoneeseen. Ja laitteet menevät viiveellä pois päältä, kun huoneessa ei ole ketään. Viiveen voit määritellä itse. Saat ilmoituksen puhelimeen, jos liiketunnistin havaitsee kotona liikettä kun siellä ei pitäisi olla ketään. Tai yöllä valot syttyvät himmennettyinä, kun käyt haukkaamassa yöpalaa. NyCe -liiketunnistimissa on mukana myös lämpötila- ja kosteusanturi. Näille ominaisuuksille tuomme tuen myöhemmin. Tuemme sekä Belkin Wemo Motion että Nyce liiketunnistimia.

Takaisin ylös

Mitä voin tehdä Belkin Wemo Insight älypistorasialla?

Älypistorasian avulla pystyt tekemään normaalista kodin sähkölaitteesta älykkäämmän. Tuulettimet, kahvinkeittimet, lapsen yövalot, perinteiset radiot, chiliviljelmän valot ja vaikkapa silitysraudan ohjaus onnistuu suoraan älypuhelimesta.

Cozify applikaatiosta voi asettaa myös ajan, jonka laite on päällä. Tämä on näppärä toiminto esimerkiksi silitysraudan osalta.

Takaisin ylös

Onko etäkäyttö tuettu?

Kyllä, Cozify applikaation avulla voit tarkistaa mitkä kodin laitteista ovat päällä ja sammuttaa laitteet jos niin haluat. Tai laittaa lomateeman päälle lentokentältä. Kodin laitteita ja valoja voit käyttää käytännössä mistä vain, kunhan nettiyhteys toimii.

Takaisin ylös

Voinko rajoittaa käyttäjien oikeuksia?

Käyttäjän oikeuksia voi rajoittaa käyttäjäroolien kautta. Erilaisia rooleja ovat:

  • Omistaja
  • Käyttäjä
  • Vieras

Eri käyttäjäroolien oikeudet löytyvät alla olevasta taulukosta:

VierasKäyttäjäOmistaja
Laitteet
Listaa laitteita X X X
Käytä laitteita X X X
Nimeä laitteita X X
Poista laitteita X
Ryhmät
Listaa ryhmiä X X X
Luo / Päivitä ryhmiä X X
Käytä ryhmiä X X
Poista ryhmiä X X
Teemat
Listaa teemat X X X
Käytä teemoja X X X
Luo / Päivitä teemoja X X
Poista teemoja X X
Muu toiminnallisuus
Etäkäyttö X X
Nimeä hubi X
Parita laitteita X
Anna oikeuksia X
Takaisin ylös

Voinko vastaanottaa ilmoituksia kun kotona tapahtuu jotain?

Kyllä. Ilmoituksien lähettämistä hallitset Cozify applikaation kautta. Voit tehdä säännön, joka lähettää viestin kun kotona liikutaan. Tai saat halutessasi viestin kun lapsi tulee koulusta kotiin. Viestin voi asettaa lähtemään käytännössä mistä tahansa kotona tapahtuvasta asiasta. Oli kyseessä sitten valot, musiikin soittaminen kahdelta yöllä, tai jos jokin laite on ollut päällä yli tietyn ajan.

Voit ryhmitellä valot sopiviksi kokonaisuuksiksi. Keittiön, olohuoneen tai makuuhuoneen valot saat halutessasi yhden painikkeen taakse. Valoja voi ryhmityksen jälkeen ohjata kokonaisuutena.

Takaisin ylös

Säännöt ja teemat mainitaan useissa paikoissa. Mitä nämä ovat?

Säännöt kokoavat laitteita loogisiksi kokonaisuuksiksi. Säännön avulla voi esimerkiksi asettaa tietyt valot syttymään kun liikettä havaitaan. Valojen väri, sävy ja lämpötila talletetaan sääntöön myöhempää käyttöä helpottamaan.

Kodin automaatiota ohjataan teemojen avulla. Teeman alle talletetaan yksi tai useampi sääntö. Teema joko ajastetaan päälle tai teeman voi klikata päälle Cozifyn applikaation avulla.

Takaisin ylös

Kuinka tietoturva on otettu huomioon?

Langattomista laitteista kun puhutaan, tietoturvan täytyy olla erittäin hyvällä tasolla. Tosin, tietoturva vaatii myös oman kotiverkon osalta perusasioiden pitämistä kunnossa. Verkon on oltava salattu (WPA2). Samoin, käyttäjän on hyvä pitää oman verkon salasana visusti tallessa. Cozify Hubin ja pilvipalveluiden osalta arkkitehtuuri on auditoitu kolmannen osapuolen toimesta. Tiimin jäsenillä on vankka kokemus tietoturvallisten järjestelmien rakentamisesta. Pääarkkitehdillamme ja -ohjelmoijallamme on pitkä kokemus viranomaisalusten operaatiohallintajärjestelmien suunnittelemisessa ja toteutuksessa. Samoja periaatteita on noudatettu tietoturvan osalta myös Cozifyn tuotteissa.

Kaikki kysymykset ja kommentit ovat tervetulleita. Viestit voit lähettää osoitteeseen support@cozify.fi.

Takaisin ylös